Skip to content

Melyek a legjobb női karóra márkák?

Milyen női karórát válassz?

Ha minden nap órát viselsz, akkor érdemes belefektetni a pénzt egy olyan darabba, amelyet igazán szeretsz, természetesen azért az is számít, hogy mennyibe kerül. Ez persze nem azt jelenti, hogy muszáj lesz súlyos tízezreket ráköltened erre a dologra. A legtöbb óra ezen a listán kevesebb mint 10 ezer forintba kerül, ami valljuk be nem egy nagy összeg, ha egy olyan dologról beszélünk, ami nagyon sokáig elkísér majd téged.

Nagyon sok függ attól, is hogy milyen stílusú órát szeretnél. Nagyon sok óra stílus létezik, és mindegyik csoportnak megvan a maga tipikus gyártója, amelyből választhatsz. A Spirit óránál egyszerűbb de mégis divatos órákat árulnak, amelyek nem ürítik ki a pénztárcádat.

Persze az áron kívül nagyon sok olyan dolog van, ami befolyásolhatja azt, hogy milyen órát vásárolj magadnak. Ilyen például az óra mutató mechanikája. A két legtöbbet használt fajta a kvartz,és a mechanikus. Az utóbbi sokszor praktikusabb, megbízhatóbb, kevesebb pénzbe kerül, és nincs is olyan fenntartási költsége. A mechanikus órát nagyon sok hölgy választja magának, mivel ez tökéletesen megtervezett órát jelent, viszont ezzel az is jár, hogy sokkal többet kell vele törődni és ha esetleg elromlik valami az órában, akkor több pénzt is igényel a megjavítása. Ennek ellenére még mindig ez a legnépszerűbb a női karóra márkák közül.

Nagyok sok változó létezik az órák között is, vannak sportosabb órák, aztán vannak olyan órák, amelyeket csak különleges alkalmakkor veszünk fel, ezeket úgy kezeljük, mint az ékszereket. A hagyományos arany ékszerórák mindig is nagyon igényesek voltak. Bár az arany kiegészítők manapság különböző árnyalatokat kaptak: klasszikus sárga arany, rózsa arany, rózsaszín arany, platina, stb. A rozsdamentes acélt széles körben használják az óragyártók, de leginkább azért, hogy férfias és szilárd megjelenést adjanak azon nők számára, akik ezt szeretnék. Számos gyártó kerámiát használ a modern női karórák elkészítéséhez.